FreeSpace PL Forum Index FreeSpace PL
Polish Community Center Discussion Board

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
View next topic
View previous topic
Post new topic   Reply to topic  FreeSpace PL Forum Index » Multiplay
Author Message
frota
Cadet

PostPosted: 03-07-2009 03:05 pm Reply with quote Back to top

Hejka,

Trochę historii...
Freespace to była moja pierwsza zakupiona za własne pieniądze (ciężko zarobione roznosząc ulotki Razz) Gra komputerowa. Jak sie okazało później najlepsza w jaką grałem w moim życiu, na równi z StarCraft'em ;p.
Niestety wszystko co dobre szybko się kończy. Pożyczyłem ją pewnego dnia koledze, który zniszczył CD1 (podobno to jego cdrom nie on). Przez to wydarzenie nie miałem kontaktu z grą dobre pare lat.

Ściągnąłem FS'a pierwszą część po polsku z forum peb.pl (chciałem kupić oryginał żeby nie było problemu z multi jakby co, ale niestety na allegro pusto jak również w hipermarketach w pobliżu).

I teraz moje pytanie: Czy jest jakakolwiek szansa, żeby pograć w tą gre w multi ? zniszczenie lucyfera zajelo mi jeden dzien i teraz chciałbym grać dalej np. właśnie przez multi z Wami graczami. Gdyby ktoś byłby tak uprzejmy i mnie poinstruował co i jak byłbym mega szczęśliwy i wdzieczny !!! jak coś to moje gg to 1101583 // proszę o pomoc

Captain

PostPosted: 03-07-2009 04:04 pm Reply with quote Back to top

chyba lepszym rozwiązaniem byłby FS2 retail + FS open + FS1 port, jakby nie było jedynka jest już grą dość starą graficznie.

PostPosted: 04-07-2009 12:12 am Reply with quote Back to top

Okej, no to załatwiam FS2 choć stwierdzam to z żalem Sad ... Jaką mam wersję kupić PL czy ANG ??

Commander

PostPosted: 04-07-2009 08:06 am Reply with quote Back to top

Na początek powiem, że multiplayer FS1 od dłuższego czasu już nie istnieje, nie licząc kilku partyjek przez IP dość dawno temu. Niestety, z FS2 jest niewiele lepiej, mimo fanowskiego wsparcia.

Co do 'załatwienia' gry... Wersji pudełkowej już raczej nie znajdziesz (kłopoty z tym były już kilka lat temu). Pojawił się za to serwis GOG.com, dzięki któremu można kupić między innymi FS1 i FS2 za 6$.

That which does not kill me has made a tactical error.
View user's profile Send private message
NitopiR
Captain

PostPosted: 04-07-2009 06:46 pm Reply with quote Back to top

Uzupełniając, kup wersję angielską, gdyż polska zawsze miała problemy pod względem kompatybilności z openem (choć na bieżąco nie jestem, może to się zmieniło), do tego oryginalne dialogi i sentencje są w/g mnie lepsze od polskich (vide colossus cutscene) oraz briefingi są czytane. Jak już zaopatrzysz się w FS2, poprowadzimy Cię dalej po instalacji opena i FS port.

PostPosted: 04-07-2009 07:55 pm Reply with quote Back to top

Ja tam mam oryginalna polska wersje jezykowa z CD Projekty i nie ma zadnego problemu z openem w angielska nie gralem ale wiem ze niektorzy mowia ze jest lepsza "muzycznie"... Widzialem kilka wersji pydelkowych z tym ze ENG w anglii. Troche daleko ale jak masz PayPal lub cos podobnego to nie ma problemy... Placisz i po tygodniu dwoch powienienes miec....

PostPosted: 05-07-2009 12:59 pm Reply with quote Back to top

Polska wersja językowa jest tragiczna. Naprawdę. Słowa to za mało, by to opisać (No dobra, przesadziłem, ale niewiele Razz). Jak już mówiłem, w sklepach tego już nie znajdziesz. Co do ofert na Allegro, "Freespace 2 - Colossus" oznacza okrojoną (1/3 gry) wersję dołączaną np. do joysticków. W tej chwili najlepszą opcją jest zakupienie FSa przez wspomniane GOG - cena to około 20 złotych za angielską wersję językową, podobno po zapłaceniu można ją ściągać dowolną liczbę razy.

That which does not kill me has made a tactical error.
View user's profile Send private message
AdiJager
Lieutenant Junior Grade

PostPosted: 14-07-2009 08:25 pm Reply with quote Back to top

Zgadza się - ponadto każda gra z GOG jest pozbawiona zabezpieczeń więc, można je ponagrywać spokojnie na płytki. Dodatkowo każdy tytuł został zoptymalizowany pod XP/Vistę i nie trzeba się martwić, że coś się nie będzie odpalać na nowym sprzęcie. Polecam

View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number
Post new topic   Reply to topic

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum