| Author |
Message |
frota
Cadet
|
Posted:
03-07-2009 03:05 pm |
|
Hejka,
Trochę historii...
Freespace to była moja pierwsza zakupiona za własne pieniądze (ciężko zarobione roznosząc ulotki ) Gra komputerowa. Jak sie okazało później najlepsza w jaką grałem w moim życiu, na równi z StarCraft'em ;p.
Niestety wszystko co dobre szybko się kończy. Pożyczyłem ją pewnego dnia koledze, który zniszczył CD1 (podobno to jego cdrom nie on). Przez to wydarzenie nie miałem kontaktu z grą dobre pare lat.
Ściągnąłem FS'a pierwszą część po polsku z forum peb.pl (chciałem kupić oryginał żeby nie było problemu z multi jakby co, ale niestety na allegro pusto jak również w hipermarketach w pobliżu).
I teraz moje pytanie: Czy jest jakakolwiek szansa, żeby pograć w tą gre w multi ? zniszczenie lucyfera zajelo mi jeden dzien i teraz chciałbym grać dalej np. właśnie przez multi z Wami graczami. Gdyby ktoś byłby tak uprzejmy i mnie poinstruował co i jak byłbym mega szczęśliwy i wdzieczny !!! jak coś to moje gg to 1101583 // proszę o pomoc |
_________________ "... it bleeds, so we can kill it ... " |
|
|
|
 |
NitopiR
Captain

|
Posted:
03-07-2009 04:04 pm |
|
chyba lepszym rozwiązaniem byłby FS2 retail + FS open + FS1 port, jakby nie było jedynka jest już grą dość starą graficznie. |
|
 |
frota
Cadet
|
Posted:
04-07-2009 12:12 am |
|
Okej, no to załatwiam FS2 choć stwierdzam to z żalem ... Jaką mam wersję kupić PL czy ANG ?? |
_________________ "... it bleeds, so we can kill it ... " |
|
|
|
 |
Kszyhu
Commander

|
Posted:
04-07-2009 08:06 am |
|
Na początek powiem, że multiplayer FS1 od dłuższego czasu już nie istnieje, nie licząc kilku partyjek przez IP dość dawno temu. Niestety, z FS2 jest niewiele lepiej, mimo fanowskiego wsparcia.
Co do 'załatwienia' gry... Wersji pudełkowej już raczej nie znajdziesz (kłopoty z tym były już kilka lat temu). Pojawił się za to serwis GOG.com, dzięki któremu można kupić między innymi FS1 i FS2 za 6$. |
_________________ Those not wearing body-armor are hereby advised to keep their arguments on-topic.
That which does not kill me has made a tactical error. |
|
|
|
 |
NitopiR
Captain

|
Posted:
04-07-2009 06:46 pm |
|
Uzupełniając, kup wersję angielską, gdyż polska zawsze miała problemy pod względem kompatybilności z openem (choć na bieżąco nie jestem, może to się zmieniło), do tego oryginalne dialogi i sentencje są w/g mnie lepsze od polskich (vide colossus cutscene) oraz briefingi są czytane. Jak już zaopatrzysz się w FS2, poprowadzimy Cię dalej po instalacji opena i FS port. |
|
 |
MrxPL
Lieutenant Junior Grade

|
Posted:
04-07-2009 07:55 pm |
|
Ja tam mam oryginalna polska wersje jezykowa z CD Projekty i nie ma zadnego problemu z openem w angielska nie gralem ale wiem ze niektorzy mowia ze jest lepsza "muzycznie"... Widzialem kilka wersji pydelkowych z tym ze ENG w anglii. Troche daleko ale jak masz PayPal lub cos podobnego to nie ma problemy... Placisz i po tygodniu dwoch powienienes miec.... |
|
 |
Kszyhu
Commander

|
Posted:
05-07-2009 12:59 pm |
|
Polska wersja językowa jest tragiczna. Naprawdę. Słowa to za mało, by to opisać (No dobra, przesadziłem, ale niewiele ). Jak już mówiłem, w sklepach tego już nie znajdziesz. Co do ofert na Allegro, "Freespace 2 - Colossus" oznacza okrojoną (1/3 gry) wersję dołączaną np. do joysticków. W tej chwili najlepszą opcją jest zakupienie FSa przez wspomniane GOG - cena to około 20 złotych za angielską wersję językową, podobno po zapłaceniu można ją ściągać dowolną liczbę razy. |
_________________ Those not wearing body-armor are hereby advised to keep their arguments on-topic.
That which does not kill me has made a tactical error. |
|
|
|
 |
AdiJager
Lieutenant Junior Grade

|
Posted:
14-07-2009 08:25 pm |
|
Zgadza się - ponadto każda gra z GOG jest pozbawiona zabezpieczeń więc, można je ponagrywać spokojnie na płytki. Dodatkowo każdy tytuł został zoptymalizowany pod XP/Vistę i nie trzeba się martwić, że coś się nie będzie odpalać na nowym sprzęcie. Polecam |
|
 |
|
|