| Author |
Message |
Psychoo
Final Five

|
Posted:
12-07-2010 05:31 pm |
|
Mnie nawet nie chodzi o kanon czy nie kanon. To kwestia estetyki i prezencji danej jednostki czy rasy. Okręt taki jak lucek ma wyglądać poważnie i groźnie, a takiego efektu nie osiągnie się malując go we wszystkie kolory tęczy. Hery słusznie zauważył, że V nie bez powodu zrezygnowało z zielonych Shivan.
Jak dla mnie to poniżej jest dużo bardziej lucyferowatym lucyferem niż tamto powyżej.
 |
|
 |
joda
Lieutenant Junior Grade

|
Posted:
12-07-2010 06:12 pm |
|
Mało, że luciu jest lucyferowaty to nebulki zwiększają jego lucowatość. Okręt taki jak lucyfer ma wzbudzać strach, tak jak ten drugi, na jego widok piloci mówią:"o ku**a, znowu to? mamy prze*****e". A na widok tego pierwszego to mówią:"Ale jajcarz go pomalował. Aż się prosi żeby zrzucić na niego parę torped" |
|
|
|
|
 |
ki-mo
Commander

|
Posted:
12-07-2010 06:30 pm |
|
| Quote: |
| A na widok tego pierwszego to mówią:"Ale jajcarz go pomalował. Aż się prosi żeby zrzucić na niego parę torped" |
Jeśli okręt jest tak potężny, że rozwala wszelkie inne na swojej drodze, unicestwia życie na wybranej planecie a na dodatek nie da się go nawet zadrapać, to przeciętny pilot prędzej by się ze***ł ze strachu na jego widok.
Nawet, gdyby okręt był pomalowany w tonacji różowo-kochająco-inaczej.
| Mnie nawet nie chodzi o kanon czy nie kanon. To kwestia estetyki i prezencji danej jednostki |
Zgodzę się. Lucek powinien być czerwony. Ale mi chodziło raczej o to, czy ktoś chce odmłodzić filmik, trzymając się ściśle pierwowzoru, czy też spróbować jeszcze coś poprawić, narażając się na to, że coś schrzani i będzie gadanie "w oryginale było tak a tak, zepsułeś ducha tego filmiku" itp.
Dobrze, zrzućmy może coś innego.
Czemu tylko Marcus Glaive? Czy to nie on przewodził rebelii GTI?  |
_________________ Zdobywca Orderu Heńka
(Wcale Nie) Wróg Partii, Objęty Ochroną
FreeSpace.PL Wiki |
|
|
|
 |
joda
Lieutenant Junior Grade

|
Posted:
12-07-2010 06:38 pm |
|
o co chodzi w ogóle na tych screanach? |
|
|
|
|
 |
Qbitus
Commodore

|
Posted:
12-07-2010 07:48 pm |
|
Joda, screeny pochodzą z War in Heaven, drugiej części niesławnego blue planet. Jak wiadomo, w WiH użyto wielu ciekawych możliwości Opena, jak również dodano własne. Te screenshoty prezentują UEFg Karuna - fregatę United Earth Federation kierowaną przez gracza. Niezbyt mi się to podoba, wszystkie playable capsships to jedna wielka pomyłka . |
_________________ Zaawansowany konwerter modeli, Podstawowy FREDer, Tabeler, Amatorski Grafik 2D, Konsultant Fabularny.
GG:9848444

Shadow Genesis |
|
|
|
 |
joda
Lieutenant Junior Grade

|
Posted:
12-07-2010 07:55 pm |
|
Jak to w ogóle możliwe? O ile pamiętam we fs'ie chodzi o to aby latać myśliwcem lub bombowcem, od latania dużymi statkami jest nexus. A tak na marginesie to jak się tym leci to jak się z tego strzela? |
|
|
|
|
 |
Qbitus
Commodore

|
Posted:
12-07-2010 09:48 pm |
|
Wystarczy capshipowi dać flagę "fighter". Uzbrojeniem sterujesz, namierzając wrogie jednostki. |
_________________ Zaawansowany konwerter modeli, Podstawowy FREDer, Tabeler, Amatorski Grafik 2D, Konsultant Fabularny.

Shadow Genesis |
|
|
|
 |
Hery Sasta
Final Five

|
Posted:
12-07-2010 10:05 pm |
|
W FSO ze skryptami bardzo wiele nowych rzeczy jest możliwych.
| O ile pamiętam we fs'ie chodzi o to aby latać myśliwcem lub bombowcem |
Obawiam się, że niektórzy o tym zapomnieli. Szczerze mówiąc to myślałem, że te screeny to tylko proof of concept, ale skoro Qbitus mówi, że to pochodzi z WiH to panowie z BP już dawno temu zaczęli robić zupełnie inną grę.
Jak widać, większość nowości z HLP ostatnimi czasy nie zostaje zbyt dobrze przyjęte na tym forum. Rozwój FS chyba podąża w nienajlepszym kierunku. |
_________________ --==Hery Sasta==--
"This only was wanting. Now comes the night!"
Devlog | deviantART | Klucz publiczny
Fingerprint: D55D C9E1 A37E 9488 9290 4A98 3C55 BE71 4888 1CDA |
|
|
|
 |
Qbitus
Commodore

|
Posted:
12-07-2010 10:36 pm |
|
Hery, to przecież od dawna znany fakt. Nad każdym kolejnym modem mam ochotę się wypłakać, widząc jaki crap może stworzyć człowiek . Mam tylko nadzieję że ten trend za jakiś czas się skończy, ja mam zamiar nieco przyspieszyć jego koniec... |

Shadow Genesis |
|
|
|
 |
MoonMoon
Final Five Expansion pack

|
Posted:
12-07-2010 10:36 pm |
|
eśli latanie capsem będzie w miare dobrze rozwiązane to mi to wisi i z chęcią sobie polatam capsikiem ;P. |
Na złotnika sąd przyszedł; bezwzględny a szczery
Dał wyrok nieodwłocznie: "Nos dla tabakiery!" |
|
|
|
 |
ki-mo
Commander

|
Posted:
13-07-2010 10:30 am |
|
Skąd pewność, że to screeny z WiH? Mi to raczej wygląda na spin-offa od niego.
Poza tym nie wmówicie mi, że żaden z was NIGDY nie chciał polatać sobie capsem.
Może i zazwyczaj sterowanie nimi jest zwalone, ale w tym wypadku trzeba pracować metodą prób i błędów, zanim znajdzie się złoty środek. |
FreeSpace.PL Wiki |
|
|
|
 |
Hery Sasta
Final Five

|
Posted:
13-07-2010 11:35 am |
|
| Poza tym nie wmówicie mi, że żaden z was NIGDY nie chciał polatać sobie capsem. |
Tak jak napisałem, to może sobie spokojnie funkcjonować jako proof of concept. Nie widzę przeszkód żeby nawet jakąś króciutką kampanię stworzyć z lataniem capsem.
Natomiast jeżeli to ma być obecne w czymś co aspiruje do miana poważnej kampanii (a WiH niewątpliwie ma takie ambicje) to jest to pomysł całkowicie chybiony. |
_________________ --==Hery Sasta==--
"This only was wanting. Now comes the night!"
Devlog | deviantART | Klucz publiczny
Fingerprint: D55D C9E1 A37E 9488 9290 4A98 3C55 BE71 4888 1CDA |
|
|
|
 |
Dragon
Lieutenant

|
Posted:
14-07-2010 12:19 am |
|
Dowodzenie okrętem jest rozwiązane całkiem dobrze, przy czym nie będzie ono częścią głównej kampanii, ale oddzielnej minikampanii (zwykły pilot i tak nie mógłby dowodzić okrętem w realistycznej marynarce wojennej jaką portretuje WiH). Podejrzewam, że można by zrobić pełną kampanię która polegała by na pilotowaniu okręteu, ale nic takiego nie ma narazie w planach (system jest dopiero testowany). A co do samego latania, jeszcze tego nie sprawdzałem, ale wygląda interesująco. |
_________________ The sky is the limit.
Blue Planet
HLP |
|
|
|
 |
ki-mo
Commander

|
Posted:
14-07-2010 10:25 am |
|
No dobrze marudy, może chociaż to się wam spodoba :
 |
FreeSpace.PL Wiki |
|
|
|
 |
Qbitus
Commodore

|
Posted:
14-07-2010 12:10 pm |
|
Mam to już w grze. Istne arcydzieło *__*. |

Shadow Genesis |
|
|
|
 |
joda
Lieutenant Junior Grade

|
Posted:
14-07-2010 05:49 pm |
|
chce to zniszczyć aresem!! |
|
|
|
|
 |
Shiv
Spambot

|
Posted:
15-07-2010 12:08 pm |
|
Trzeba powiedzieć, że nowy Cain całkiem nieźle się prezentuje No ale widać, że polska produkcja i wszystko dlatego
Zaś interesuje mnie czy Lilith zyska drobną modyfikcję tekstur do zazanaczenia, że jednak ma trochę silniejszy pancerz i tak dalej... |

Earth Defence
Shadow Genesis |
|
|
|
 |
ki-mo
Commander

|
Posted:
15-07-2010 12:17 pm |
|
Niecha więc przemówią obrazy
 |
FreeSpace.PL Wiki |
|
|
|
 |
Shiv
Spambot

|
Posted:
15-07-2010 12:43 pm |
|
|
|
|
 |
HoRnet
Lieutenant Commander

|
Posted:
18-07-2010 08:32 pm |
|
ojacie sunę. Nie było mnie w ojczyźnie tydzień, a tyle ciekawego mnie ominęło
Caina/Lilitha muszę dorwać!!!
Co do sterowania capem. Niech to lepiej nie pojawia się w głównej kampanii, bo zepsuje to cały smaczek.... Śmiem porównać to do sterowania uzbrojeniem samolotu AC-130 z serii Call of Duty: MW
Lecz jeśli pojawiłyby się pojedyncze misje, w których polatalibyśmy sobie Karuną/ Narayaną/ Sanctusem, czy czymkolwiek innym, to byłbym rad. |
_________________ początkujący FRED'er
GTD Mustang, flagship of 14'th fleet under command of admiral Crow, GTVA
375'th Winged Hussars assault squardon-
Beta wing leader |
|
|
|
 |
AdiJager
Lieutenant Junior Grade

|
Posted:
18-07-2010 10:25 pm |
|
Cain wygląda na przepalonego, ale to raczej wina przesadzonych ustawień w grafie osoby robiącej screeny  |
|
 |
Dragon
Lieutenant

|
Posted:
18-07-2010 10:53 pm |
|
Tak jak mówiłem, sterowanie okrętem będzie możliwe w oddzielnej kampanii, nie ma możliwości aby pilot myśliwca został kapitanem okrętu, ponieważ sposób w jaki działa hierarchia wojskowa nie pozwalana to. Tak samo z obsługą uzbrojenia na AC-130 przez zwykłego żołnierza piechoty (skąd on mógłby wiedzieć jak się to robi?). |
_________________ The sky is the limit.
Blue Planet
HLP |
|
|
|
 |
Qbitus
Commodore

|
Posted:
22-07-2010 01:19 pm |
|
Sol - 2358... |

Shadow Genesis |
|
|
|
 |
c914-2711
Final Five

|
Posted:
23-07-2010 12:53 pm |
|
|
|
|
 |
Ziame
Commander

|
Posted:
24-07-2010 08:49 am |
|
| Dragon wrote: |
| Tak jak mówiłem, sterowanie okrętem będzie możliwe w oddzielnej kampanii, nie ma możliwości aby pilot myśliwca został kapitanem okrętu, ponieważ sposób w jaki działa hierarchia wojskowa nie pozwalana to. |
Racja
| Tak samo z obsługą uzbrojenia na AC-130 przez zwykłego żołnierza piechoty (skąd on mógłby wiedzieć jak się to robi?). |
To nie zwykły żołnierz piechoty sterował tymi działami, tylko ich obsługa, bo "zwykli" żołnierze z SAS-u byli przez tę obsługę wtedy osłaniani. |
_________________ Konsultant fabularno-misjowy
http://puzz.org.pl/?p=K0u62jzeFxdU |
|
|
|
 |
|
|